UNIVERSITAS FIDELISSIMA KFT.

Ligneum

Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpont
Cím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
Tel.:
+36 99/518-777,
+36 30/760-4856
E-mail: ligneum@uni-sopron.hu
Weboldal: http://www.ligneum.hu
Facebook: http://www.facebook.com/nymeligneum

Nyitvatartás:
Kedd-Péntek: 9.00-17.00
Szombat: 9.00-16.00
Hétfőn és vasárnap: Zárva

A csoportok egyedi igényeit a nyitva tartás tekintetében figyelembe vesszük. Tájékoztatjuk Kedves Látogatóinkat, hogy szakmai rendezvények alatt a Ligneum interaktív kiállítási elemei csak részlegesen használhatók.

A Soproni Egyetem ”Zöld Egyetemként” környezettudatos gondolkodásra és viselkedésre nevel. A Ligneum SOE Látogatóközpont európai uniós forrásból valósult meg és 2012 szeptemberében nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A látogatók megismerkedhetnek az egyetem képzési programjával, az oktatók, hallgatók sikereivel, munkáival. A tudományos-turisztikai komplexum az erdő alkotóelemeinek interaktív bemutatásán, a benne zajló ökológiai, gazdálkodási folyamatok szemléltetésén kívül foglalkozik a faanyagok különleges tulajdonságaival, sokoldalú felhasználási lehetőségeivel, megújuló energiaforrásként való alkalmazásával. A fajátékok világa, a foglalkoztató faház, a faépítészeti stílusok, makettek és a fában élő zene helyszínei több korcsoport igényei szerint kerültek kialakításra. Egyedülálló élményt kínál az egyetem selmecbányai örökségét képező, 1919-ben átmentett Gerinces Állattani Gyűjtemény. A több mint 300 kivételes értékű preparátum egyed a Ligneum létrejöttével a nagyközönség számára is látogathatóvá vált. A látogatóközpont állandó és időszakos kiállításainak tudásanyagát a nagyrendezvények, családi programok tovább színesítik. A modern technikával felszerelt konferencia és oktató termek a szakmai előadások és fórumok kedvelt helyszínei. Az épület három szintje a liftnek és a tágas tereknek köszönhetően babakocsival és kerekesszékkel kényelmesen bejárható.

Jegyárak:

Kisgyermek (0-3 év között)
ingyenes

Gyermek, diák, nyugdíjas, fogyatékkal élő
600 Ft

Pedagógus
575 Ft

Felnőtt
1150 Ft

Tárlatvezetés
• Rövid, a Gerinces Állattani Gyűjteményben: 2000 Ft/alkalom
• Teljes: 4000 Ft/alkalom

Csoportos jegyár (10 fő felett)
• Gyermek, diák és nyugdíjas csoportok: 450 Ft/fő
• Felnőtt csoportok: 950 Ft/fő
14 év alatti csoportok esetén 10 gyermekre 1 kísérő tanár biztosítását kérjük, számukra a belépés ingyenes. Minden további kísérő részére a jegyár: 950 Ft.
Csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.

Családi jegyek
• 2 felnőtt + 1 gyerek: 2400 Ft
• 2 felnőtt + 2 gyerek: 2900 Ft, minden további 18 év alatti gyermek: 450 Ft/fő

A Ligneum Látogatóközpontot ingyenesen látogathatják:
• A Soproni Egyetem hallgatói;
• A Soproni Egyetem közalkalmazottjai;

Szakvezetés a Botanikus Kertben
20 főig: 5000 Ft/csoport, minden további résztvevő számára: 250 Ft/fő
Előzetes bejelentkezés szükséges!