UNIVERSITAS FIDELISSIMA KFT.

Programok

Idegenvezetések – élménytúrák Sopronban 2022.

 –ajánlatok – Taschner Tamástól

Minden szálláshely szeretné vonzóbbá tenni szolgáltatásait a vendégei előtt. Ebben szeretnék segíteni a 2020-ra kidolgozott egyedi városnéző séták ajánlatával, melyeket beépítve a csoportoknak szóló szolgáltatási csomagba, növelni lehet a vendég elégedettségét.  A séták az élményszerűségre, a mesékre, legendákra és a történelmi hűségre épülnek.

1

Rejtőzködő Sopron – Sopron a kelták és rómaiak korában. A séta témái: fórum múzeum, Borostyánkő út, Izisz szentély, Mithrász kultusz, lapidárium, élet a kelták és rómaiak korában. (Az idegenvetés díja a belépők árával növekszik.)

 

2

 

 

Misztikus Sopron – történetek a város sötét múltjából, megidézzük az egykori lámpagyújtogató szellemét, hogy mesélje el a soproni szűz legendáját, a híres középkori bűneseteket, a Pék kereszt, Kecske templom, stb. legendáját. Esti fáklyás idegenvezetés!

 

9

 

 

 

Angyalok és démonok – Sopron is színtere a jó és a rossz küzdelmének, az utat mitikus lények, rejtvények és megfejtésre váró titkok kísérik…

 

8

 

 

Tündérösvényen – Sopron a tündérfesztivállal hivatalosan is tündérvárossá is vált. A város parkjaihoz, tündérdombjaihoz mesék kapcsolódnak, melyek felfedik előttünk a tündérpor titkát, az emlékezés fájának történetét, vagy éppen hol pihennek a nyári melegben a kis tündérek. (Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlom.)

3

 

Kékfrankos Expressz  30 fős oldtimer busszal 3 soproni pincészet meglátogatása. A nagyüzem, az „öreg róka” és a feltörekvő. 3 pince, három stílus, de mégis összetéveszthetetlenül Sopron. Egy turnus ára, mely magába foglalja a transzfert, borkóstolót ( 3 fajta bor / pince) és a saját kóstolópoharat, az idegenvezetést. Időtartam 3 óra

Dűlőtúra, avagy traktorbuli a soproni borvidéken, mely során feltárulnak a soproni borvidék titkai. A szerelvénnyel bejárjuk Fertő menti és a városkörnyéki szőlőskerteket, ahol a bor mellett a látvány nyújt felejthetetlen élményeket. A program tartalmazza a transzfer, vezetés díját és 3 féle borból kóstolót. Időtartam 2 óra. Hegykőről is indul.

4

TOP of Sopron – kiemelkedő helyek, kiemelkedő borok Szöveg: Toronytúra borkóstolással. Látogassa meg vezetéssel, soproni csúcsborok kíséretében a Tűztorony őrszobáját, az orsolyita csillagvizsgálót, az evangélikus templom tornyait.

5

Nagy kalandtúra (incentív csoportoknak):  igazi rejtvények és kalandok Sopronban csoportoknak 10-100 főig. A túra során a csoportoknak titkos üzeneteket kell megkeresni és célba juttatni. Az üzeneteket kocsmákban, templomokban, szobrok és emléktáblák mögé rejtettük és a nyomozás során feltárulnak e nevezetességekhez kapcsolódó történetek is.

 

Interaktív Sopron : a túra során a résztvevők régi mesterségeket kell, hogy kitaláljanak, melyeket a csoportból önkéntesek pantomim adnak elő. A mesterség kitalálása után jön a mesterséghez, illetve a városhoz tartozó sztori. pl. szőlőműves – poncichter.

 

Képes Sopron – fotóséta polaroid fényképezőgéppel. A séta során Sopron apró szép részletei tárulnak fel, melyeket érdemes megörökíteni és utána egy soproni kis útikönyvbe beragasztani. Így a séta után a vendégek saját kis útikönyvvel, saját személyes emléktárggyal mutathatják be otthon szeretteiknek Sopront.

7

Trabitúra a Vasfüggöny emlékhelyekre. Eredeti NDK-s autóval élheti át a vendégek a csodák évét, 1989-t, amikor megváltozott Európa történelme. Maximális létszám 3 fő, a túra tartalmaz Vasfüggöny szögesdrót darabot is. Hegykőről is indul.

6

 

 

A túrák a magyar, német és angol nyelvűek. Kivéve: A nagy kalandtúra, Tündérösvényen.

Sopron, 2022. január 13.

 

Programokra jelentkezni : szallasfoglalas@uni-sopron.hu e-mail címen lehet.