UNIVERSITAS FIDELISSIMA KFT.

Gyakran feltett kérdések:

Gyakran feltett kérdések:

Kollégium rövidítések: (UK, RK, VUK, LUK, BAK)

A kollégiumi épületek három helyszínen helyezkednek el.

Az Ady Endre úton található az UK (Új Kollégium), és az RK (Régi Kollégium). A nevek nem a mostani állapotra utalnak. Pl: az RK egy teljesen felújított épület.

A Baross úton található a LUK (Legújabb Kollégium), és a VUK (Vadiúj Kollégium).

A Ferenczy János utcában található a BAK (Bezerédj Amália Kollégium).

Mi van a szobában?

Minden épületben különböző felszereltségű szobák találhatók, az ár függvényében.

LUK

– 3 ágyas
– 3 asztal, 3 szék, 3 szekrény, 1 hűtő,
– paplan, párna
– zuhanyzó és a mellékehelyiség a folyosón található (külön női-férfi)

UK

– 2 ágyas
– 2 asztal, 2 szék, 2 szekrény, 1 hűtő
– paplan, párna, pléd
– a szobában található egy mosdókagyló
– zuhanyzó és mellékhelyiség kint a folyosón (külön női-férfi)

RK

– 2 vagy 3 ágy
– 2 (v. 3) szék, asztal, szekrény
– paplan, párna, pléd, 1 hűtő
– a szobából nyíló helyiségben van a mellékhelyiség, zuhanyzó, amit 2 v. 3 v. 4 v. 5 v. 6-an használnak attól függően, hogy milyen szobába jelentkezik.
– szobatípusok (mindegyik korlátozott számban): 2 ágyas, 3 ágyas, 2+2 ágyas, 2+3 ágyas, 3+3 ágyas

VUK

– 2 ágy
– 2 szék, 2 asztal, 2-2 szekrény (kicsi-nagy)
– paplan, pléd, párna, 1 hűtő
– szobából nyíló mellékhelyiség, és zuhanyzó
– előtérben: konyhapult (mosogatóval), asztal, 4 szék

BAK

– 2+2 ágyas
– 2 asztal, 2 szék, 2 szekrény
– paplan, párna
– hűtő a folyosón
– zuhanyzó és mosdó a két szoba között, a mellékhelyiség a folyosón található.

Melyik kollégiumban, milyen tárgyakat lehet bérelni?

A BAK kollégium kivételével mindegyik kollégiumban lehet TV-t bérelni. A hagyományos TV 500 Ft/hó, az LCD TV pedig 1000 Ft/hó. (Mindegyik korlátozott számban áll rendelkezésre.)

Bicikli vagy autó tárolására van-e lehetőség?

Kerékpártároló a VUK, LUK, RK, UK kollégiumokban van. Havi 500 Ft-os díj ellenében igénybe vehető. Ezt a beköltözéskor célszerű jelezni.

A Baross úton mélygarázs található az épület alatt. Ide autóval be lehet állni, havi 4500 Ft ellenében. (korlátozott számban áll rendelkezésre parkolóhely)

Milyen Internet van a szobában?

A VUK, LUK, RK, UK kollégiumokban vezetékes internet található (Az egyetemi gerinchálózatról kapja a kollégium az internetet, bármilyen neted is van otthon, biztos, hogy 4-5x lassúbb mint a Tied). Patch kábelről mindenki saját maga gondoskodik. (Kivétel a VUK kollégium, ahol adnak, ha kérsz). Kiépítés alatt van az összes épületben a vezeték nélküli internet hálózat.

A BAK kollégiumban vezeték nélküli hálózat (wifi) használatra van lehetőség.

Ha otthonról hozok ebédet azt meg tudom melegíteni?

Természetesen, igen. A VUK kollégiumba beköltözéskor lehet mikrót kérni, amit aztán a szobádban használhatsz. Tűzhely csak a szintenkénti konyhában található (mindegyik épületben).

Dohányozhatok e a szobámban?

Nem. Mivel mindegyik épületben tilos a dohányzás. Minden szobában füstérzékelő van, riasztás esetén a “vakriasztás” díját (3000 Ft) neked kell megfizetni.
Tényleg van TV a szobában?

Nem, nincs. Csak TV adás van. Tehát ha hozol otthonról TV-t (célszerű koax kábelt hozni) akkor 16 csatornát tudsz nézni teljesen ingyen (HBO, Sport, Discovery, stb.)
Mit vihetek be a szobába?

A szobába mindent behozhatsz, ami elfér. Illetve amit még tolerál a szobatársad. Nem célszerű elpakolni a fél lakást otthonról. Esetleg egy kis komód, ami még kényelmesen elfér. De ezt 1 hónap alatt úgyis kitapasztalod, hogy mire van szükséged.

Amit TILOS behozni: kutya, macska, mindenféle olyan állat, amit nem tudsz terráriumban tartani. Terráriumban minden fajta állatot behozhatsz, persze csak ha szobatársad is elviseli a madárpókot.
Ha beteg leszek hova tudok menni?

Elsősorban az Erzsébet kórházba. A portákon tudsz információt kérni a háziorvos rendelési idejéről, illetve a címéről. Ha fáj a fogad, akkor a fogorvosi ellátásróll szintén a recepción kaphatsz információt. (A recepción elsősegélynyújtó doboz van, gyógyszert, lázmérőt is tudsz kérni, ha már nagy a gond.).

Mit kapok a kollégiumi díjért?

Szállást, villanyt, víz használatot és fűtést. Továbbá korlátlan internet használatot, és TV adást. A kollégiumi díj étkezést nem tartalmaz!

Hol fogok tudni ebédelni?

A városban rengeteg helyen lehet menüt enni.

Ha az Ady úton laksz, (UK-RK) akkor ajánlom a Nyugat éttermet (nyugatetterem.hu). Ha a Baross úton laksz, akkor szintén a Nyugat éttermet ajánlom. Ha a BAK koliban laksz, akkor a Benedek Büfében tudsz ebédet rendelni a Nyugat Étterem menüválasztékából. A honlapon meg tudod nézni az aktuális és a következő heti ajánlatot.

Hol tudok venni kenyeret, tejet, szalámit?

Az Ady úton a kollégium mellett van egy CBA élelmiszer bolt (kb 50 m). Ott mindent megtalálsz, amire szükséged van. A Baross úton a földszinten van egy élelmiszerbolt, ahol meg tudod venni magadnak azt, amire szükséged van. (A Baross út végén (kb 100m-re a kolitól) van egy éjjel-nappali bolt, ha netán valami este 10-kor jutna eszedbe.) A Ferenczy utcában az iskolai épületrészben a földszinten található a Benedek Büfé. Ha nagyobb bevásárlásra készülsz, akkor pedig a buszvégállomás mellett találsz egy SMarket boltot, ill. a szomszéd utcában az InterSpart.