UNIVERSITAS FIDELISSIMA KFT.

Leendő elsősöknek

 

Leendő elsősöknek

Tájékoztató a Soproni Egyetem  Kollégiumaiba történő felvételi eljárás rendjéről, a 2021/22. tanévre

Tisztelt Első Éves Hallgató!

Az Egyetemi Szenátus döntése értelmében, a 2021/22. tanévben, kollégiumi elhelyezést biztosítunk minden leendő első éves SOE hallgató számára, aki első ízben létesít hallgatói jogviszonyt az Egyetemmel, és aki

  • a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (kar.ufkft.hu) a megadott határidőig regisztrál (a regisztrációhoz szükséges neptun kódját az egyetem által kiküldött felvételi határozatban találja), és
  • a felvételi kérelmet kitölti, majd
  • a kinyomtatott és aláírt kollégiumi felvételi lapját eljuttatja címünkre (Universitas Fidelissima Kft., Kollégiumi Gondnokság, 9400 Sopron, Ady Endre út 5.).

Felvételi menete:

A felvételi kérelem leadásához segítséget talál az

uf.nyme.hu/kollegium/sopronikollegiumok/letoltesek/  weboldalon, „A regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben(KAR)” ppt dokumentumra kattintva.

A felvételi kérelem a kar.ufkft.hu weboldalon keresztül érhető el. A rendszer használatához a Mozilla Firefox böngészőjét célszerű használni. Ha véletlenül nem adott meg e-mail címet a Felsőoktatási Jelentkezési Lapon, akkor kérjük, hogy azt küldje el a koli@ufkft.hu levelezési címre, személyi adatainak (név, születési dátum, anyja neve) a feltüntetésével. Miután az elküldött e-mail címet feltöltjük a rendszerbe, regisztrálhat. Ezután a fenti útmutatás szerint kell eljárnia. Amennyiben határidőn belül adja le jelentkezését és első ízben létesít hallgatói jogviszonyt a SOE-vel, szociális helyzetéről igazolásokat nem kell csatolnia a kollégiumi jelentkezéséhez!
Az elküldött borítékra majd kérjük, írja rá: KOLLÉGIUMI FELVÉTELI KÉRELEM.

FONTOS: csak azokat a kérelmeket fogadjuk el, amelyek a megadott határidőn belül, elektronikusan és postai úton is beérkeznek!
A felvételi rendszerrel, ill. folyamattal kapcsolatos kérdéseket a 99/518-238-as telefonszámon lehet feltenni hétköznapokon 9-14 óráig.
HATÁRIDŐK:
– A Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerbe (KAR, kar.ufkft.hu) várhatóan 2021. augusztus 01-től tud majd regisztrálni és jelentkezést leadni.
– Kérelmek elektronikus leadási határideje: 2021. augusztus 09.
– Kérelmek postai úton történő beérkezésének határideje: 2021. augusztus 10.
– A beérkezett felvételi kérelmek feldolgozása folyamatosan történik, erről e-mail értesítőt kap a hallgató. Az eredményhirdetés tervezett időpontja, augusztus 13., amiről a felvételt nyert hallgatók részére szintén e-mail-ben, egyéni értesítést küldünk.
– Akinek a jelentkezési lapja nem érkezik meg határidőre a kollégium címére, alanyi jogon nem áll módunkban felvenni. Az érintettek később is megküldhetik kollégiumi kérelmüket, azt viszont már a kollégiumi felvételi szabályai szerint kell elbírálnunk. Ez azt jelenti, hogy a szociális körülményekhez igazolást/okat kell csatolni, és a fennmaradó férőhelyek ezek figyelembe vételével kerülnek majd kiosztásra.
– A kollégiumba felvett hallgatóknak szobalistára iratkozni a balekhét/gólyahét ideje alatt lesz lehetősége, a pontos időpontról a kollégiumi felvételi értesítőben kapnak majd a hallgatók tájékoztatást. A szobalistára jelentkezés módja a – regisztrációhoz és a kollégiumi felvételhez hasonlóan – szintén a kollégiumi honlapon érhető el, „Elsős hallgatók szobalistára jelentkezése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben” címszó alatt. A szobalista változtatásának a jogát fenntartjuk.
Szobalistára iratkozáskor minőségtől és szolgáltatástól függően, hatféle elhelyezés valamelyike kérhető a 2021/22. tanévre (az épületekről, rövidítésekről tájékoztatót talál a honlapunkon, uf.nyme.hu, ill. a balekhéten/gólyahéten a kollégiumokkal kapcsolatos tájékoztatót is tartunk és lehetőségük lesz minden épületet személyesen megnézni).
Az első évfolyamos BPK hallgatók a Bezerédj Amália Kollégiumba illetve, a LUK és a VUK épületekbe jelentkezhetnek a szobalistán.
Kollégiumi férőhelyek és áraik:
– LUK 1-3. emeletén 3 ágyas szobákban (zuhanyzó és wc a folyosón), havi 13.550 Ft térítési díj ellenében,
– a Bezerédj Amália Kollégium 2+2 ágyas szobáiban (2 db 2 ágyas szoba zuhanyzóval, wc a folyosón), 13.500 Ft havi térítési díj ellenében,
– az ÚK 1-5. emeletén 2 ágyas szobákban (zuhanyzó és wc a folyosón), havi 15.700 Ft térítési díj ellenében,
– az RK 3 ágyas apartmanokban és a LUK földszinti apartman szobáiban (a lakóegységben zuhanyzó és wc), havi 18.100 Ft térítési díj ellenében,
– az RK 2 ágyas apartmanokban (a lakóegységben zuhanyzó és wc), havi 20.500 Ft térítési díj ellenében,
– VUK apartman szobáiban (a lakóegységben zuhanyzó és wc), 22.900 Ft havi térítési díj ellenében biztosítunk elhelyezést.
A kollégiumi férőhellyel rendelkező hallgatónak félévente 2.000 Ft kollégiumi hozzájárulási díjat kell fizetni. A kollégiumi térítési díj tartalmazza az internethasználat lehetőségét.
A kollégiumi beköltözés feltételeiről, időpontjairól, a kollégiumi díj és kaució fizetésének módjáról, határidejéről a kollégiumi felvételi értesítőben kapnak majd tájékoztatást.

Kollégiumi beköltözési tájékoztató:

Ebben az évben augusztus 29. és szeptember 03. között kerül megrendezésre a bALEK hét és a gólya tábor, így a – kollégiumok részleges foglaltsága miatt – az alábbiak szerint tudjuk biztosítani a kollégiumi beköltözést.

A 2. szobafoglalási időszak augusztus 31-án lesz. A szobalistára jelentkezést a hallgatók egyénileg a KAR (kar.ufkft.hu) felületén tudják elvégezni. Azon hallgatók, akik ezen időszak során sem foglalnak maguknak férőhelyet, a kollégiumi adminisztráció által kijelölt szobákba tudnak majd beköltözni.

A kollégiumi beköltözés időpontjai:

Azoknak az elsősöknek, akik a bALEK hétről ill. a gólyatáborból nem szeretnének hazautazni, szintén 2021. szeptember 03. péntek, 09:00-14:30 óra között lesz lehetőségük elfoglalni végleges kollégiumi férőhelyüket. A szükséges regisztrációt személyesen a VUK épületben kell elvégezni.

A többi hallgatónak:

  • szeptember 05. vasárnap, 10:00-18:00 óra között, ill.
  • szeptember 06. hétfő, 9:00-15:00 óra között lesz lehetősége a beköltözésre.

Azok a hallgatók, akik nem a megadott beköltözési időpontokban érkeznek, regisztrációra nem lesz lehetőségük. Számukra, amíg nem regisztrálnak a Gondnokságon, ideiglenesen a szabad férőhelyek függvényében, valamint hallgatói befogadással tudunk elhelyezést biztosítani 1200Ft/fő/éj díj ellenében.

Abban az esetben, ha a felvételt nyert hallgató szeptember 06-ig nem tud regisztrálni és elfoglalni a férőhelyét, azt e-mail-ben köteles jelezni legkésőbb 2021. szeptember 06-ig a koli@ufkft.hu címen. A kérelemben fel kell tüntetni, hogy pontosan mikor tud beköltözni. A beköltözésig tartó időszak kollégiumi díját is meg kell téríteni.Amennyiben a felvételt nyert hallgató szeptember 06-ig nem regisztrál, és nem volt az előzőekben leírtak szerint későbbi regisztrációra, vagy beköltözési időpontra vonatkozó kérelme, akkor érvénytelennek tekintjük a felvételét, és a férőhelye a várólista alapján feltöltésre kerül.

Vonatkozó pandémiás intézkedések:

 TILOS az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia annak, akinek új típusú koronavírus fertőzésre jellemző tünetei vannak, vagy a megelőző három napban tapasztalt magán ilyen tüneteket!

A hatályos járványügyi intézkedéseket mindenkinek be kell tartania!

Javasoljuk, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a beköltöző hallgatót szükség esetén maximum csak egy kísérő segítse a pakolás során, valamint a várakozás és beköltözés során a megfelelő biztonságos távolságot is igyekezzenek megtartani, továbbá viseljenek maszkot.

Beköltözéskor a regisztráció helyszínei:

Vasárnapi beköltözéskor

ÚK-RK (Ady E. út 5.) épületbe költözők esetén: RK recepció.

LUK-VUK (Baross út 4-6.) épületbe költözők esetén: VUK recepció és aula.

BAK (Ferenczy János u. 5.) épületbe költözők esetén: BPK porta.

A pénteki és hétfői beköltözéskor a regisztráció csak a VUK épületében található Kollégiumi Gondnokságnál lehetséges! A regisztráció után, a szerződéssel lehet beköltözni a választott férőhelyre.

A regisztrációhoz diákigazolványt (vagy személyi igazolványt) mindenki hozzon magával!

A kollégiumi beköltözés elengedhetetlen feltételei:

A Bentlakási Szerződés aláírása, továbbá hogy a leendő bérlőnek a Kollégiummal szemben ne legyen fennálló tartozása (amennyiben az előző tanévben kollégista volt, vagy a nyár folyamán kollégiumban lakott), illetve a kauciót és a szeptember havi kollégiumi díjat legkésőbb a beköltözésig befizette. A kaució összege egyhavi kollégiumi térítési díjjal egyenértékű. A kaució és a szeptember havi kollégiumi díj a szobalistára jelentkezés után, szeptember 02-án kerül majd kiírásra a KAR felületén, ezután tudják csak befizetni, szintén a KAR weboldalán keresztül.

A kaució és a kollégiumi díj fizetése internet alapon, a „kar.ufkft.hu” honlapon, a K&H Banki felületén, virtuális POS terminál segítségével történik, amit készpénzfizetéssel nem lehet helyettesíteni. A fizetéshez elektronikus utalásra alkalmas bankkártyával kell rendelkezni. Az utalások biztonságát a bank biztosítja. A rendszer nem vizsgálja, hogy kinek a kártyájáról történik az utalás, így a fizetés történhet testvér, szülő vagy barát bankkártyájáról is. Új bankkártya esetén szükség van a kártya aktiválására, amit automatába helyezéssel, vagy a kártyát kiállító bank internetes felületén lehet elvégezni.

A kollégiumi díj fizetésének pontos menete az uf.nyme.hu/kollegium oldalon, a letöltések menüpontban olvasható: „Fizetés a kar.nyme.hu rendszeren keresztül”

Férőhely csere:

 Beköltözéskor minden hallgatónak a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben rögzített férőhelyre kell beköltözni! Szobacserét a beköltözés után, a cserepartnerrel történő előzetes megállapodást követően, szintén a KAR-ban lehet kezdeményezni, szeptember (később a tárgyhó) 15-ig. Miután a férőhely cseréjére vonatkozó jelölés és a cserepartner egyetértő visszajelölése megtörténik, a rendszer adminisztrátora jóváhagyja a szobacsere igényt. A szükséges adminisztráció (a férőhely szobaleltár szerinti visszaadása, szobakulcs és belépő kártya cseréje) elvégzése után lehet az új helyre költözni, tárgyhó 15 és 30 között.

Pótfelvételivel egyetemi jogviszonyt szerzett hallgatóknak:

Adataik feldolgozására feltehetőleg szeptember 10-éig fog sor kerülni. Felvételi kérelmet ezt követően, a fentiekben vázolt módon, KAR-on történt regisztráció után fognak tudni leadni. Mivel a rendes felvételi időszak már lejárt, így kérvényük elutasításra fog kerülni. A hallgatóknak ezek után várólistáról lesz még esélyük kollégiumi férőhelyet szerezni, az esetleges megüresedések függvényében. A várólista sorrendjének felállítása a felvételi kérelmek pontszámai alapján történik. Tanulmánnyi pontokat az egyetemi felvételi pontok alapján a kollégiumi adminisztráció számol, a szociális pontokat viszont a hallgatónak igazolásokkal együtt saját magának kell megadnia (0 pontot nem szükséges igazolni).

 

Keresztfélévben, 2022 februárjától felvett egyetemisták részére:

A keresztfélévben egyetemi hallgatói jogviszonyt létesítők számára kollégiumi elhelyezést az éppen szabad férőhelyek függvényében tudunk biztosítani. Kérjük, hogy amennyiben igényelnek kollégiumot, azt a koli@ufkft.hu címre írjál meg. A kérvények beérkezésének határideje nincs, azok feldolgozása és elbírálása folyamatosan zajlik.

 

Sopron, 2022. január 20.
Tisztelettel:

Bali László sk.
kollégiumigazgató