Universitas Fidelissima Kft. honlapja

Leendő elsősöknek

Leendő elsősöknek

.

Tájékoztató a Nyugat-magyarországi Egyetem Soproni Kollégiumaiba történő felvételi eljárás rendjéről, a 2016/17. tanévre

Tisztelt Első Éves Hallgató!

Az Egyetemi Szenátus döntése értelmében, a 2016/17. tanévben, kollégiumi elhelyezést biztosítunk minden leendő első éves NymE hallgató számára, aki első ízben létesít hallgatói jogviszonyt az Egyetemmel, illetve aki a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (http://kar.nyme.hu) regisztrál, majd az aláírt és kinyomtatott kollégiumi felvételi lapját a megadott határidőig eljuttatja címünkre (Kollégiumi Gondnokság, 9400 Sopron, Ady E. u. 5).

Felvételi menete:

A felvételi kérelem leadásához segítséget talál az

uf.nyme.hu/kollegium/sopronikollegiumok/letoltesek/  weboldalon, „A regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben(KAR)” ppt dokumentumra kattintva.

A felvételi kérelem a kar.nyme.hu weboldalon keresztül érhető el. A rendszer használatához a Mozilla Firefox böngészőjét célszerű használni. Ha véletlenül nem adott meg e-mail címet a Felsőoktatási Jelentkezési Lapon, akkor kérjük, hogy azt küldje el a koli@sopron.nyme.hu levelezési címre, személyi adatainak (név, születési dátum, anyja neve) a feltüntetésével. Miután az elküldött e-mail címet feltöltjük a rendszerbe, regisztrálhat. Ezután a fenti útmutatás szerint kell eljárnia. Amennyiben határidőn belül adja le jelentkezését és első ízben létesít hallgatói jogviszonyt a NymE-vel, szociális helyzetéről igazolásokat nem kell csatolnia a kollégiumi jelentkezéséhez!
Az elküldött borítékra majd kérjük, írja rá: KOLLÉGIUMI FELVÉTELI KÉRELEM.

FONTOS: csak azokat a kérelmeket fogadjuk el, amelyek a megadott határidőn belül, elektronikusan és postai úton is beérkeznek!
A felvételi rendszerrel, ill. folyamattal kapcsolatos kérdéseket a 99/518-215-ös telefonszámon lehet feltenni hétköznapokon 8-16 óráig.
HATÁRIDŐK:
– A Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerbe (KAR, kar.nyme.hu) várhatóan 2016. augusztus 01-től tud majd regisztrálni és jelentkezést leadni.
– Kérelmek elektronikus leadási határideje: 2016. augusztus 10.
– Kérelmek postai úton történő beérkezésének határideje: 2016. augusztus 11.
– A beérkezett felvételi kérelmek feldolgozása folyamatosan történik, erről e-mail értesítőt kap a hallgató. Az eredményhirdetés tervezett időpontja, augusztus 15., amiről a felvételt nyert hallgatók részére szintén e-mail-ben, egyéni értesítést küldünk.
– Akinek a jelentkezési lapja nem érkezik meg határidőre a kollégium címére, alanyi jogon nem áll módunkban felvenni. Az érintettek később is megküldhetik kollégiumi kérelmüket, azt viszont már a kollégiumi felvételi szabályai szerint kell elbírálnunk . Ez azt jelenti, hogy a szociális körülményekhez igazolást/okat kell csatolni, és a fennmaradó férőhelyek ezek figyelembe vételével kerülnek majd kiosztásra.
– A kollégiumba felvett hallgatóknak szobalistára iratkozni a balekhét/gólyahét ideje alatt lesz lehetősége, a pontos időpontról a kollégiumi felvételi értesítőben kapnak majd a hallgatók tájékoztatást. A szobalistára jelentkezés módja a – regisztrációhoz és a kollégiumi felvételhez hasonlóan – szintén a kollégiumi honlapon érhető el, „Elsős hallgatók szobalistára jelentkezése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben” címszó alatt. A szobalista változtatásának a jogát fenntartjuk.
Szobalistára iratkozáskor minőségtől és szolgáltatástól függően, hatféle elhelyezés valamelyike kérhető a 2016/17. tanévre (az épületekről, rövidítésekről tájékoztatót talál a honlapunkon, uf.nyme.hu, ill. a balekhéten/gólyahéten a kollégiumokkal kapcsolatos tájékoztatót is tartunk és lehetőségük lesz minden épületet személyesen megnézni).
Az első évfolyamos BPK hallgatók a Bezerédj Amália Kollégiumba illetve, a LUK-VUK-ba jelentkezhetnek a szobalistán.
Kollégiumi férőhelyek és áraik:
– LUK 1-3. emeletén, havi 12.500 Ft térítési díj ellenében (3 ágyas),
– a Bezerédj Amália Kollégium 2+2 ágyas szobáiban, 12.500 Ft havi térítési díj ellenében.
– az ÚK 1-5. emeletén, havi 14.600 Ft térítési díj ellenében (2 ágyas),
– az RK 3 ágyas apartmanokban és a LUK földszinti apartman szobáiban, havi 16.900 Ft térítési díj ellenében,
– az RK 2 ágyas apartmanokban, havi 19.200 Ft térítési díj ellenében,
– VUK apartman szobáiban és az ÚK egyágyas szobáiban, 21.500 Ft havi térítési díj ellenében biztosítunk elhelyezést.
A kollégiumi férőhellyel rendelkező hallgatónak félévente 2.000 Ft kollégiumi hozzájárulási díjat kell fizetni. A kollégiumi térítési díj tartalmazza az internet és a TV-adás vételi lehetőségét. A Bezerédj Amália Kollégium kivételével, korlátozott számban, minden kollégiumban lehet kedvezményesen TV készüléket bérelni.
A kollégiumi beköltözés feltételeiről, időpontjairól, a kollégiumi díj és kaució fizetésének módjáról, határidejéről a kollégiumi felvételi értesítőben kapnak tájékoztatást.
Sopron, 2016. július 15.
Tisztelettel:

Hatos Viktória sk.
Kollégiumi Bizottság elnök

Polgár Rudolf sk.
Kollégiumi koordinátor