Universitas Fidelissima Kft. honlapja

Leendő elsősöknek

Leendő elsősöknek

 

Tájékoztató a Soproni Egyetem  Kollégiumaiba történő felvételi eljárás rendjéről, a 2020/21. tanévre

Tisztelt Első Éves Hallgató!

Az Egyetemi Szenátus döntése értelmében, a 2020/21. tanévben, kollégiumi elhelyezést biztosítunk minden leendő első éves SOE hallgató számára, aki első ízben létesít hallgatói jogviszonyt az Egyetemmel, és aki

  • a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (kar.ufkft.hu) a megadott határidőig regisztrál (a regisztrációhoz szükséges neptun kódját az egyetem által kiküldött felvételi határozatban találja), és
  • a felvételi kérelmet kitölti, majd
  • a kinyomtatott és aláírt kollégiumi felvételi lapját eljuttatja címünkre (Universitas Fidelissima Kft., Kollégiumi Gondnokság, 9400 Sopron, Ady Endre út 5.).

Felvételi menete:

A felvételi kérelem leadásához segítséget talál az

uf.nyme.hu/kollegium/sopronikollegiumok/letoltesek/  weboldalon, „A regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben(KAR)” ppt dokumentumra kattintva.

A felvételi kérelem a kar.ufkft.hu weboldalon keresztül érhető el. A rendszer használatához a Mozilla Firefox böngészőjét célszerű használni. Ha véletlenül nem adott meg e-mail címet a Felsőoktatási Jelentkezési Lapon, akkor kérjük, hogy azt küldje el a koli@ufkft.hu levelezési címre, személyi adatainak (név, születési dátum, anyja neve) a feltüntetésével. Miután az elküldött e-mail címet feltöltjük a rendszerbe, regisztrálhat. Ezután a fenti útmutatás szerint kell eljárnia. Amennyiben határidőn belül adja le jelentkezését és első ízben létesít hallgatói jogviszonyt a SOE-vel, szociális helyzetéről igazolásokat nem kell csatolnia a kollégiumi jelentkezéséhez!
Az elküldött borítékra majd kérjük, írja rá: KOLLÉGIUMI FELVÉTELI KÉRELEM.

FONTOS: csak azokat a kérelmeket fogadjuk el, amelyek a megadott határidőn belül, elektronikusan és postai úton is beérkeznek!
A felvételi rendszerrel, ill. folyamattal kapcsolatos kérdéseket a 99/518-215-ös telefonszámon lehet feltenni hétköznapokon 9-14 óráig.
HATÁRIDŐK:
– A Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerbe (KAR, kar.ufkft.hu) várhatóan 2020. augusztus 01-től tud majd regisztrálni és jelentkezést leadni.
– Kérelmek elektronikus leadási határideje: 2020. augusztus 10.
– Kérelmek postai úton történő beérkezésének határideje: 2020. augusztus 11.
– A beérkezett felvételi kérelmek feldolgozása folyamatosan történik, erről e-mail értesítőt kap a hallgató. Az eredményhirdetés tervezett időpontja, augusztus 14., amiről a felvételt nyert hallgatók részére szintén e-mail-ben, egyéni értesítést küldünk.
– Akinek a jelentkezési lapja nem érkezik meg határidőre a kollégium címére, alanyi jogon nem áll módunkban felvenni. Az érintettek később is megküldhetik kollégiumi kérelmüket, azt viszont már a kollégiumi felvételi szabályai szerint kell elbírálnunk . Ez azt jelenti, hogy a szociális körülményekhez igazolást/okat kell csatolni, és a fennmaradó férőhelyek ezek figyelembe vételével kerülnek majd kiosztásra.
– A kollégiumba felvett hallgatóknak szobalistára iratkozni a balekhét/gólyahét ideje alatt lesz lehetősége, a pontos időpontról a kollégiumi felvételi értesítőben kapnak majd a hallgatók tájékoztatást. A szobalistára jelentkezés módja a – regisztrációhoz és a kollégiumi felvételhez hasonlóan – szintén a kollégiumi honlapon érhető el, „Elsős hallgatók szobalistára jelentkezése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben” címszó alatt. A szobalista változtatásának a jogát fenntartjuk.
Szobalistára iratkozáskor minőségtől és szolgáltatástól függően, hatféle elhelyezés valamelyike kérhető a 2020/21. tanévre (az épületekről, rövidítésekről tájékoztatót talál a honlapunkon, uf.nyme.hu, ill. a balekhéten/gólyahéten a kollégiumokkal kapcsolatos tájékoztatót is tartunk és lehetőségük lesz minden épületet személyesen megnézni).
Az első évfolyamos BPK hallgatók a Bezerédj Amália Kollégiumba illetve, a LUK és a VUK épületekbe jelentkezhetnek a szobalistán.
Kollégiumi férőhelyek és áraik:
– LUK 1-3. emeletén 3 ágyas szobákban (zuhanyzó és wc a folyosón), havi 13.550 Ft térítési díj ellenében,
– a Bezerédj Amália Kollégium 2+2 ágyas szobáiban (2 db 2 ágyas szoba zuhanyzóval, wc a folyosón), 13.500 Ft havi térítési díj ellenében ,
– az ÚK 1-5. emeletén 2 ágyas szobákban (zuhanyzó és wc a folyosón), havi 15.700 Ft térítési díj ellenében,
– az RK 3 ágyas apartmanokban és a LUK földszinti apartman szobáiban (a lakóegységben zuhanyzó és wc), havi 18.100 Ft térítési díj ellenében ,
– az RK 2 ágyas apartmanokban (a lakóegységben zuhanyzó és wc), havi 20.500 Ft térítési díj ellenében ,
– VUK apartman szobáiban (a lakóegységben zuhanyzó és wc), 22.900 Ft havi térítési díj ellenében biztosítunk elhelyezést.
A kollégiumi férőhellyel rendelkező hallgatónak félévente 2.000 Ft kollégiumi hozzájárulási díjat kell fizetni. A kollégiumi térítési díj tartalmazza az internethasználat lehetőségét.
A kollégiumi beköltözés feltételeiről, időpontjairól, a kollégiumi díj és kaució fizetésének módjáról, határidejéről a kollégiumi felvételi értesítőben kapnak majd tájékoztatást.
Sopron, 2020. július 29.
Tisztelettel:

Nagy Vivien sk.
Kollégiumi Bizottság elnök

Pappné Balaskó Mónika sk.
kollégiumi igazgató