UNIVERSITAS FIDELISSIMA KFT.

Leendő elsősöknek

 

Leendő elsősöknek

Tájékoztató a Soproni Egyetem  Kollégiumaiba történő felvételi eljárás rendjéről, a 2022/23. tanévre

Tisztelt Első Éves Hallgató!

Az Egyetemi Szenátus döntése értelmében, a 2022/23. tanévben, kollégiumi elhelyezést biztosítunk minden leendő első éves SOE hallgató számára, aki első ízben létesít hallgatói jogviszonyt az Egyetemmel, Soprontól 30 km-es távolságnál messzebb lakik és aki

  • a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (kar.ufkft.hu) a megadott határidőig regisztrál (a regisztrációhoz szükséges neptun kódját az egyetem által kiküldött felvételi határozatban találja), és
  • a felvételi kérelmet kitölti, majd
  • a kinyomtatott és aláírt kollégiumi felvételi lapját eljuttatja címünkre (Universitas Fidelissima Kft., Kollégiumi Gondnokság, 9400 Sopron, Ady Endre út 5.).

 

Felvételi menete:

A felvételi kérelem leadásához segítséget talál az

uf.nyme.hu/kollegium/sopronikollegiumok/letoltesek/  weboldalon, „A regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben(KAR)” ppt dokumentumra kattintva.

A felvételi kérelem a kar.ufkft.hu weboldalon keresztül érhető el. A rendszer használatához a Mozilla Firefox böngészőjét célszerű használni. Ha véletlenül nem adott meg e-mail címet a Felsőoktatási Jelentkezési Lapon, akkor kérjük, hogy azt küldje el a koli@ufkft.hu levelezési címre, személyi adatainak (név, születési dátum, anyja neve) a feltüntetésével. Miután az elküldött e-mail címet feltöltjük a rendszerbe, regisztrálhat. Ezután a fenti útmutatás szerint kell eljárnia. Amennyiben határidőn belül adja le jelentkezését és első ízben létesít hallgatói jogviszonyt a SOE-vel, szociális helyzetéről igazolásokat nem kell csatolnia a kollégiumi jelentkezéséhez!
Az elküldött borítékra majd kérjük, írja rá: KOLLÉGIUMI FELVÉTELI KÉRELEM.

FONTOS: csak azokat a kérelmeket fogadjuk el, amelyek a megadott határidőn belül, elektronikusan és postai úton is beérkeznek!
A felvételi rendszerrel, ill. folyamattal kapcsolatos kérdéseket a 99/518-238-as telefonszámon lehet feltenni hétköznapokon 9-14 óráig.
HATÁRIDŐK:
– A Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerbe (KAR, kar.ufkft.hu) várhatóan 2022. augusztus 01-től tud majd regisztrálni és jelentkezést leadni.
– Kérelmek elektronikus leadási határideje: 2022. augusztus 08.
– Kérelmek postai úton történő beérkezésének határideje: 2022. augusztus 09.
– A beérkezett felvételi kérelmek feldolgozása folyamatosan történik, erről e-mail értesítőt kap a hallgató. Az eredményhirdetés tervezett időpontja, augusztus 12., amiről a felvételt nyert hallgatók részére szintén e-mail-ben, egyéni értesítést küldünk.
– Akinek a jelentkezési lapja nem érkezik meg határidőre a kollégium címére, alanyi jogon nem áll módunkban felvenni. Az érintettek később is megküldhetik kollégiumi kérelmüket, azt viszont már a kollégiumi felvételi szabályai szerint kell elbírálnunk. Ez azt jelenti, hogy a szociális körülményekhez igazolást/okat kell csatolni, és a fennmaradó férőhelyek ezek figyelembe vételével kerülnek majd kiosztásra.
– A kollégiumba felvett hallgatóknak szobalistára iratkozni a balekhét/gólyahét ideje alatt lesz lehetősége, előreláthatólag augusztus 30-án, de a pontos időpontról a kollégiumi felvételi értesítőben kapnak majd a hallgatók tájékoztatást. A szobalistára jelentkezés módja a – regisztrációhoz és a kollégiumi felvételhez hasonlóan – szintén a kollégiumi honlapon érhető el, „Elsős hallgatók szobalistára jelentkezése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben” címszó alatt. A szobalista változtatásának a jogát fenntartjuk.
Szobalistára iratkozáskor minőségtől és szolgáltatástól függően, hatféle elhelyezés valamelyike kérhető a 2022/23. tanévre (az épületekről, rövidítésekről tájékoztatót talál a honlapunkon, uf.nyme.hu, ill. a balekhéten/gólyahéten a kollégiumokkal kapcsolatos tájékoztatót is tartunk és lehetőségük lesz minden épületet személyesen megnézni).
Az első évfolyamos BPK hallgatók a Bezerédj Amália Kollégiumba illetve, a LUK és a VUK épületekbe jelentkezhetnek a szobalistán.
Kollégiumi férőhelyek és áraik:
– LUK 1-3. emeletén 3 ágyas szobákban (zuhanyzó és wc a folyosón), havi 13.550 Ft térítési díj ellenében,
– a Bezerédj Amália Kollégium 2+2 ágyas szobáiban (2 db 2 ágyas szoba zuhanyzóval, wc a folyosón), 13.500 Ft havi térítési díj ellenében,
– az ÚK 1-5. emeletén 2 ágyas szobákban (zuhanyzó és wc a folyosón), havi 15.700 Ft térítési díj ellenében,
– az RK 3 ágyas apartmanokban és a LUK földszinti apartman szobáiban (a lakóegységben zuhanyzó és wc), havi 18.100 Ft térítési díj ellenében,
– az RK 2 ágyas apartmanokban (a lakóegységben zuhanyzó és wc), havi 20.500 Ft térítési díj ellenében,
– VUK apartman szobáiban (a lakóegységben zuhanyzó és wc), 22.900 Ft havi térítési díj ellenében biztosítunk elhelyezést.
A kollégiumi férőhellyel rendelkező hallgatónak félévente 2.000 Ft kollégiumi hozzájárulási díjat kell fizetni. A kollégiumi térítési díj tartalmazza az internethasználat lehetőségét.
A kollégiumi beköltözés feltételeiről, időpontjairól, a kollégiumi díj és kaució fizetésének módjáról, határidejéről a kollégiumi felvételi értesítőben kapnak majd tájékoztatást.

 

Kollégiumi beköltözési tájékoztató:

Ebben az évben augusztus 28. és szeptember 02. között kerül megrendezésre a bALEK hét és a gólya tábor, így a – kollégiumok részleges foglaltsága miatt – az alábbiak szerint tudjuk biztosítani a kollégiumi beköltözést.

A 2. szobafoglalási időszak augusztus 30-án lesz. A szobalistára jelentkezést a hallgatók egyénileg a KAR (kar.ufkft.hu) felületén tudják elvégezni. Azon hallgatók, akik ezen időszak során sem foglalnak maguknak férőhelyet, a kollégiumi adminisztráció által kijelölt szobákba tudnak majd beköltözni.

A kollégiumi beköltözés időpontjai:

Azoknak az elsősöknek, akik a bALEK hétről ill. a gólyatáborból nem szeretnének hazautazni, szintén 2021. szeptember 02. péntek, 09:00-14:30 óra között lesz lehetőségük elfoglalni végleges kollégiumi férőhelyüket. A szükséges regisztrációt személyesen a VUK épületben kell elvégezni.

A többi hallgatónak:

  • szeptember 04. vasárnap, 10:00-18:00 óra között, ill.
  • szeptember 05. hétfő, 9:00-15:00 óra között lesz lehetősége a beköltözésre.

Azok a hallgatók, akik nem a megadott beköltözési időpontokban érkeznek, regisztrációra nem lesz lehetőségük. Számukra, amíg nem regisztrálnak a Gondnokságon, ideiglenesen a szabad férőhelyek függvényében, valamint hallgatói befogadással tudunk elhelyezést biztosítani 1500Ft/fő/éj díj ellenében.

Abban az esetben, ha a felvételt nyert hallgató szeptember 05-ig nem tud regisztrálni és elfoglalni a férőhelyét, azt e-mail-ben köteles jelezni legkésőbb 2021. szeptember 05-ig a koli@ufkft.hu címen. A kérelemben fel kell tüntetni, hogy pontosan mikor tud beköltözni. A beköltözésig tartó időszak kollégiumi díját is meg kell téríteni. Amennyiben a felvételt nyert hallgató szeptember 05-ig nem regisztrál, és nem volt az előzőekben leírtak szerint későbbi regisztrációra, vagy beköltözési időpontra vonatkozó kérelme, akkor érvénytelennek tekintjük a felvételét, és a férőhelye a várólista alapján feltöltésre kerül.

Vonatkozó pandémiás intézkedések:

 TILOS az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia annak, akinek új típusú koronavírus fertőzésre jellemző tünetei vannak, vagy a megelőző három napban tapasztalt magán ilyen tüneteket!

A hatályos járványügyi intézkedéseket mindenkinek be kell tartania!

Javasoljuk, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a beköltöző hallgatót szükség esetén maximum csak egy kísérő segítse a pakolás során, valamint a várakozás és beköltözés során a megfelelő biztonságos távolságot is igyekezzenek megtartani, továbbá viseljenek maszkot.

Beköltözéskor a regisztráció helyszínei:

Vasárnapi beköltözéskor

ÚK-RK (Ady E. út 5.) épületbe költözők esetén: RK recepció.

LUK-VUK (Baross út 4-6.) épületbe költözők esetén: VUK recepció és aula.

BAK (Ferenczy János u. 5.) épületbe költözők esetén: BPK porta.

A pénteki és hétfői beköltözéskor a regisztráció csak az RK épületében található Kollégiumi Gondnokságnál lehetséges! A regisztráció után, a szerződéssel lehet beköltözni a választott férőhelyre.

A regisztrációhoz diákigazolványt (vagy személyi igazolványt) mindenki hozzon magával!

A kollégiumi beköltözés elengedhetetlen feltételei:

A Bentlakási Szerződés aláírása, továbbá hogy a leendő bérlőnek a Kollégiummal szemben ne legyen fennálló tartozása (amennyiben az előző tanévben kollégista volt, vagy a nyár folyamán kollégiumban lakott), illetve a kauciót és a szeptember havi kollégiumi díjat legkésőbb a beköltözésig befizette. A kaució összege egyhavi kollégiumi térítési díjjal egyenértékű. A kaució és a szeptember havi kollégiumi díj a szobalistára jelentkezés után, szeptember 01-én kerül majd kiírásra a KAR felületén, ezután tudják csak befizetni, szintén a KAR weboldalán keresztül.

A kaució és a kollégiumi díj fizetése internet alapon, a „kar.ufkft.hu” honlapon, a K&H Banki felületén, virtuális POS terminál segítségével történik, amit készpénzfizetéssel nem lehet helyettesíteni. A fizetéshez elektronikus utalásra alkalmas bankkártyával kell rendelkezni. Az utalások biztonságát a bank biztosítja. A rendszer nem vizsgálja, hogy kinek a kártyájáról történik az utalás, így a fizetés történhet testvér, szülő vagy barát bankkártyájáról is. Új bankkártya esetén szükség van a kártya aktiválására, amit automatába helyezéssel, vagy a kártyát kiállító bank internetes felületén lehet elvégezni.

A kollégiumi díj fizetésének pontos menete az uf.nyme.hu/kollegium oldalon, a letöltések menüpontban olvasható: „Fizetés a kar.nyme.hu rendszeren keresztül”

Férőhely csere:

Beköltözéskor minden hallgatónak a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben rögzített férőhelyre kell beköltözni! Szobacserét a beköltözés után, a cserepartnerrel történő előzetes megállapodást követően, szintén a KAR-ban lehet kezdeményezni, szeptember (később a tárgyhó) 15-ig. Miután a férőhely cseréjére vonatkozó jelölés és a cserepartner egyetértő visszajelölése megtörténik, a rendszer adminisztrátora jóváhagyja a szobacsere igényt. A szükséges adminisztráció (a férőhely szobaleltár szerinti visszaadása, szobakulcs és belépő kártya cseréje) elvégzése után lehet az új helyre költözni, tárgyhó 15 és 30 között.

 

Jelenleg passzív hallgatók felvétele

Azon hallgatók, akik a 2021/22-es tanév során passziváltattak, a leendő elsőévesekkel együtt tudnak kollégiumi férőhelyre jelentkezni. Ezen hallgatók a felvételi időszak kezdete előtt ellenőrizzék, hogy adataik megfelelően szerepelnek-e a KAR-ban, s amennyiben bármilyen problémát tapasztalnak, azt a koli@ufkft.hu címen, vagy a 06 99 518 215-ös telefonszámon jelezzék.

 

Pótfelvételivel egyetemi jogviszonyt szerzett hallgatóknak:

Adataik feldolgozására feltehetőleg szeptember 10-éig fog sor kerülni. Felvételi kérelmet ezt követően, a fentiekben vázolt módon, KAR-on történt regisztráció után fognak tudni leadni. Mivel ekkorra a rendes felvételi időszak már lejárt, így kérvényük elutasításra fog kerülni. A hallgatóknak ezek után várólistáról lesz még esélyük kollégiumi férőhelyet szerezni, az esetleges megüresedések függvényében. A várólista sorrendjének felállítása a felvételi kérelmek pontszámai alapján történik. Tanulmánnyi pontokat az egyetemi felvételi pontok alapján a kollégiumi adminisztráció számol, a szociális pontokat viszont a hallgatónak igazolásokkal együtt saját magának kell megadnia (0 pontot nem szükséges igazolni).

 

Keresztfélévben, 2023 februárjától felvett egyetemisták részére:

A keresztfélévben egyetemi hallgatói jogviszonyt létesítők számára kollégiumi elhelyezést az éppen szabad férőhelyek függvényében tudunk biztosítani. Kérjük, hogy amennyiben igényelnek kollégiumot, azt a koli@ufkft.hu címre írják meg. A kérvények beérkezésének határideje nincs, azok feldolgozása és elbírálása folyamatosan zajlik.

 

Sopron, 2022. július 07.
Tisztelettel:

Bali László sk.
kollégiumigazgató